Posted on Hozzászólás most!

„Csípő barát” minősítésben részesültek a Magyarinda babahordozók

„Csípő barát” minősítésben részesültek a Magyarinda babahordozók

AMERIKAI ORVOSSZAKÉRTŐK ELŐTT ARATOTT A MINŐSÉGÜKRŐL HÍRES MAGYAR BABAHORDOZÓ

 

A babahordozás méltán válik egyre népszerűbbé, hiszen egy jó hordozó hihetetlen szabadságot és mobilitást ad a családnak akár otthon, akár kültéren.

 

„Egy babahordozó akkor jó, ha kényelmes és egészséges mind a gyermeknek, mind az őt hordozó felnőttnek. Emellett időtálló és küllemre is szép. Karakteres hordozóinkat és kiegészítőinket 10 éve ezzel a szemlélettel készítjük már nemzetközi szinten is elismert egészséges gyógyászati eszközként.” – Nyéki F. Kata, a Magyarinda alapító – tulajdonosa

Hip Dysplasia Institute egy köztiszteletben álló amerikai szervezet, amelynek tagjai a világ ismert ortopédiai szakemberei, orvosai. Céljuk a csípő rendellenességek gyógyítása és megelőzése – így a kisbabák fejlődő csípőízületének védelmében szigorúan ellenőrzött és minősített termékek ajánlásával segítik a szülők választását. A Magyarinda Szimpla és Klasszik Babahordozói Magyarországon elsők között nyerték el a Hip Dysplasia Institute kitüntetett „csípő barát” minősítését, amely a kiváló minőségéről eddig is híres márka babahordozóit a világ legrangosabb gyártóival egy szintre emeli. (link)

Posted on Hozzászólás most!

Hordozni jó

Hordozni jó

Mikor egy baba világa jön, minden új neki, és többnyire minden új nekünk is.
9 hónapnyi szimbiózist nem lehet egyik pillanatról a másikra elengedni egyik félnek sem. Épp ezért szokták az első időszakot negyedik trimeszternek hívni. A baba, és valljuk be őszintén, az anya igénye is folyamatos testkontaktus, ami sajnos nem mindig valósítható meg könnyen, pedig a kicsi fejlődéséhez és életben maradásához is elengedhetetlen.
Az első hetek, a gyermekágyi időszak az összehangolódás és az anya regenerálódásának ideje. Azonban sokszor ilyenkor nincs segítség, az alapvető házimunkákat viszont nincs aki elvégezze.
Ez utóbbi plusz indok lehet a hordozásra.
A baba szemszögéből nézve fontos információ, hogy a testi kontaktus segíti az idegrendszer, a stresszkontroll fejlődését. A folyamatos együtt mozgás, illetve a kicsi testének mikromozgásainak hatására fejlődik az egyensúlyérzék, az izomzat, illetve a megfelelő pozíció segíti a csípő fejlődését is.
A szülő közelsége és gyors reakciója a baba jelzéseire növeli a kicsi biztonságérzetet, melynek hosszútávú hatásai is vannak.
Az sem elhanyagolható, hogy a szülői is nyugodtabb, ha folyamatosan észleli a baba jelzéseit, és nem kell mindig oda szaladgálnia hozzá, hogy megnézze, minden rendben van- e.
Sokakban felmerül azonban a félelem, kétely, hogy biztonságos- e. Kap levegőt, nem nyomódik össze, nem árt a gerincének?
Vegyük sorra a kételyeket:
Biztonságos- e?: Őszintén! Van jobb, biztonságosabb hely egy baba számára, mint a szülő közvetlen közelségében. Azonnali választ kap minden reakciójára, ringatják, hallja és érzi a szülő szívverését, ami nyugtatólag hat rá.
Kap levegőt?: fontos kritérium, hogy a baba arca mindig látható legyen, valamint az álla és a mellkasa között legalább két ujjnyi távolság legyen. A baba fejét sosem szabad teljesen betakarni. Ha ezek a feltételek teljesülnek, akkor biztosan kap levegőt. A szülő légzés ritmusa pedig segít szabályozni a kicsi légzését.
Nem nyomódik össze?: ahhoz, hogy a baba biztonságban és szamárba ideális pozícióban legyen, szükséges, hogy kellően feszes legyen a kötés. Ez azonban nem jelenti azt, hogy el kell szorítani a kicsit. A kötés feszességet úgy is tudjuk ellenőrizni, hogy veszünk egy mély levegőt. Amennyiben ezt kényelmesen még tudjuk tenni, úgy a kicsi is kényelmesen tud lélegezni és nincs összenyomva.
Jót tesz a gerincének?: a köztudatban elterjedt tévhittel ellentétben a baba gerincének nem az egyenes, merev felület vész jót, hanem ha az eredeti, születéskor C alakú -formát, majd a mozgásfejlődés során fokozatosan kialakuló kettős S formát támasztjuk meg. Ehhez nyújt segítséget a megfelelően megválasztott hordozóeszköz.

Amennyiben további kételyed, kérdésed van, fordulj hozzám bizalommal.

A hordozás öröm, biztonság, szeretet!

Posted on Hozzászólás most!

VÁSÁR NAPTÁR

TALÁLKOZZUNK SZEMÉLYESEN!!!!

Legközelebbi találkozó egy tavaszi vásár lesz.

Gyere te is Székesfehérvárra, ünnepeljük együtt a tavaszt!

Cseréljük le a meleg téli ruhákat, színes tavaszi cuccokra!

2018.04.14. 9:30-11:30 Székesfehérvár

2018.04.28 Tamási

2018.05.11 Újbuda

Az előre megrendelt termékek személyes átvételére is lehetőség van.

 

 

 

Posted on Hozzászólás most!

Ingyenes tanácsadás a Magyarinda bemutatótermében minden csütörtökön

Örömmel invitálunk a Magyarinda Bemutatótermébe a mostantól heti rendszerességgel működő INGYENES babahordozási tanácsadás első eseményére.

*KIKNEK AJÁNLJUK?*
Akiknek még újdonság a babahordozás:
– kismamáknak, babaváró családoknak
– kisbabás családoknak
Akik már hordoznak:
– kérdésük van
– segítségre van szükségük
– újdonságra vágynak, mást is kipróbálnának

*MILYEN PROGRAM EZ?*
Ismerd meg a babahordozást – kérdezz, beszélgess velünk
Ismerkedj meg hordozókkal – próbál fel, megmutatjuk melyik mit tud
Hozhatsz saját hordozót is
INGYENES
Ezt az ingyenes programot azért hoztuk létre, hogy könnyebben, gyorsabban tudj tájékozódni a babahordozásról testközelből, vagy ha már hordozol, de kérdésed van, legyen kivel megbeszélned. Kötöttségek nélkül próbálhatod ki akár az összes Magyarinda babahordozót, de saját hordozót is hozhatsz.

*HOVÁ KELL JÖNNI?*
Cím: 1203, Budapest, Téglagyár tér 7-9.
Kellemes helyen, a védett Kis-Duna partjához közel, csendes baba-
és gyerekbarát helyszínen találsz meg minket. Autóval, és tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető.
Parkolás: ingyenes
Extra: Közelben szuper játszóterek, kézműves fagylaltozó – egész napos programnak is kiváló lehetőség.

*MIRE JÓ A TANÁCSADÁS?*
A Magyarinda hitvallása szerint a babahordozás az ember számára épp olyan természetes és fontos dolog, akár a lélegzés, járás, evés, ivás.
Minden szülő ösztönösen óvja a kisbabáját, érzi és követi az igényeit, segít, ha a baba nem érzi jól magát, tehát a babahordozás többnyire magától szuper jól megy minden családnak, és nagyon sok segítséget nyújt a modern hétköznapokban is altatásnál, közlekedésnél, hasfájásnál vagy a nagyobb testvérek mellett.
Az ember sok időt takarít meg, és miközben mozgásban van, vagy a teendőit látja el, kisbabája testközelségben lehet, ami számára maga az élet, a biztonság.
Mégis van olyan helyzet, amikor szükség lehet tanácsadó segítségére.
Ha gondod van valamilyen babahordozó típus használatával, beállításaival, felvételével kapcsolatban, vagy úgy érzed, jól használod a hordozódat, valami mégsem kerek, gyere el INGYENES tanácsadásunkra a Magyarinda Bemutatótermébe.